Finans Yönetimi Nedir, Neleri Kapsar?

İşletmelerin iş süreçleri içinde başarılı olmalarını etkileyen pek çok faktör vardır. Üretim, pazarlama, muhasebe ve finans yönetimi olarak sıralanan bu dört temel faktör şirketlerin ilerlemelerini destekler. Bu faktörler arasında ilk sırada finans yönetimi yer alır. Günümüzde bir işletmenin faaliyetlerine devam edebilmesi için başarılı bir finans yönetimi büyük bir önem taşır. Bu nedenle etkin bir finans yönetimi işletmeler için bir gereklilik halini almıştır. Finans yönetimi nedir ve neleri kapsar sorularının cevapları için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Finans Yönetimi Nedir?

Finans yönetimi, işletmenin ihtiyaç duyduğu fonların sağlanması, bu fonların korunması ve uygun yatırımlarla etkin olarak kullanılması süreçlerini kapsar. En net tanımıyla finans yönetimi, bir işletmenin finansal hedeflerine ulaşabilmesi için mali durumunun uygun şekilde yönetilebilmesi sürecidir. Finans yönetiminin 5 temel fonksiyonu vardır. Bu fonksiyonları şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • İşletmenin yatırımını gerçekleştireceği varlıkların belirlenmesi
  • Fon miktarının belirlenmesi
  • Fonların sağlanacağı kaynakların ve yöntemlerin belirlenmesi
  • Finansal kaynakların sağlanması
  • İşletmenin faaliyetleri sonunda elde edilen karın dağıtılması

Finans Yönetimi Neleri Kapsar?

İşletmelerin iş döngülerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için finans yönetiminin de etkin bir şekilde sürdürülmesi büyük bir önem taşır. Finans yönetimi işletmenin mevcut durumunu değerlendirerek geleceğe yönelik daha etkin kararlar almasını sağlar.  Finans yönetimi planlama ve denetim işlevlerini kapsayarak işletmenin nakit akışının etkili bir şekilde yönetilmesini destekler.  Finans yönetimi işletmelerin ihtiyaç duyduğu fonları belirleyerek bu fonların ayarlanması süreçlerini yürütür. Bu sayede işletme önemli karar alma süreçlerini daha başarılı bir şekilde yönetir.  

İlginizi Çekebilir: Kimler Genel Muhasebe Programı Kullanmalıdır?

Finans Yönetiminin Şirketler İçin Önemi Nedir?

Günümüzde işletmelerin iş dünyasındaki değişimlere daha kolay adapte olabilmesi için etkin bir finans yönetimine ihtiyaçları vardır. Finans yönetiminin etkin bir şekilde sağlanabilmesi için; tüketici davranışındaki değişiklikler, ekonomik krizler, rekabet koşulları ve teknolojik gelişmeler büyük bir önem taşır. Aynı zamanda bir şirketin muhasebe, pazarlama ve üretim fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi de finansal kaynaklarının yönetimine bağlı olan faktörler arasında yer alır. Finans yönetimi finans ile ilgili stratejik problemlere çözüm arar. Böylece süreç içindeki aksamaların ve olası problemlerin önüne geçilir. İşletmelerin tüm iş süreçleri dengeli bir şekilde yönetilir.

Turkcell Genel Muhasebe Programı ile Finans Yönetimi

İşletmeye ait finansal süreçler etkin bir şekilde yürütülmelidir. Turkcell Genel Muhasebe Programı’nın gelişmiş teknolojik alt yapısıyla işletmeler iş süreçleri içinde ihtiyaç duydukları finans yönetimi süreçlerini yönetebilir.  Turkcell Genel Muhasebe Programı; işletmeler için önemli finansal karar alma, veri analizi yapma ve ticari süreçlerin yönetilmesi gibi pek çok işlevi içinde barındırır. Turkcell Genel Muhasebe Programı ile işletmeye ait tüm mali işlemlerin kaydedilmesi, sınıflandırılması ve raporlandırılması işlemleri gerçekleştirilebilir. Bu anlamda işletmeler için son derece geniş çaplı bir uygulama olduğunu söylemek mümkündür.

Turkcell E-Şirket Genel Muhasebe uygulaması ile işletmenize ait Cari Hesap, Alış / Satış, Stok / Hizmet, Raporlama gibi tüm finansal yönetim işlemlerini kolaylıkla yürütebilirsiniz. Aynı zamanda diğer dijital dönüşüm uygulamaları ile tam entegre olarak çalışan Turkcell Genel Muhasebe Uygulaması ile tüm verilerinize yer ve zamandan bağımsız olarak dilediğiniz an tek bir platform üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. Turkcell’in sağladığı tüm bu imkanlardan yararlanmak ve daha fazlası için hemen Turkcellesirket.com adresinden ya da 0850 277 77 72 numaralı çağrı merkezinden bize ulaşarak detaylı bilgi alabilir ve Turkcell E-Şirket Genel Muhasebe Programı’na kolayca geçiş yapabilirsiniz.