E-Faturaya Kullanırsam Muhasebecimle Nasıl Çalışmalıyım?

E-Fatura, internet bağlantısı kullanılarak elektronik ortamda düzenlenen faturalardır. Aynı zamanda faturaların izlenmesini ve gönderilmesini sağlayan bir sistemdir. İşletmeler için E-Fatura kullanımı zorunlu olmamasına rağmen birçok firma yine de bu özelliği kullanmayı tercih etmektedir. Peki nasıl E-Fatura kullanırken muhasebe süreci nasıl işler?

E-Fatura ile işlemlerini tamamlayan firmalar, geleneksel faturalandırma sisteminin yorucu ve uzun süreçleri ile ilgilenmez. İş yükünün azalması ile muhasebe işlemleriniz ise faturalandırma döneminde hızlanmış olur. Hazırladığınız E-Faturalar muhasebe sistemiyle bağlantılıdır. Fatura kesme, kargo işlemleri, arşivleme, veri girişi gibi işlemler ise oldukça basittir. Ayrıca muhasebenin yoğunluğu da azalır ve daha verimli bir çalışma alanı oluşturulmuş olur.

Bunların yanı sıra sistem üzerinde arşivlenen faturalarınıza yıllardır biriktirdiğiniz dosyalar ve içindeki evrak kalabalığı ile uğraşmadan sadece tek tıkla ulaşabilirsiniz. Pek çok dosya içinden evrak bulmak ile uğraşmanıza gerek kalmaz. Ayrıca E-Fatura ile birkaç saniyede faturanıza kolayca erişebilirsiniz. E-Fatura, yalnızca E-Fatura kullanan firmaların birbirleri arasında kullanabildikleri bir sistemdir. E-Fatura kullanıcısı olmanıza rağmen müşteriniz kullanmıyorsa e-Arşiv faturadan yararlanabilirsiniz. E-Arşiv, E-Fatura sistemi kullanıcılarının kullanabildiği bir sistem olarak karşımıza çıkar. E-Fatura kullanıcısı olmayan firmalar ve kurumlar, kâğıt fatura ya da e-arşiv fatura düzenlenmesinden yararlanabilir. Bunun yanı sıra E-Fatura entegrasyonu ve zaman tasarrufu da oldukça önemlidir. Bu yazımızda, konu ile ilgili bilmeniz gereken tüm detayları sizler ile paylaşacağız

E-Fatura Entegrasyonu Nasıl Sağlarım?

 

E-Fatura entegrasyon işlemi, E-Ticaret yapanların kolay bir şekilde E-Fatura kesebilmelerine yardımcı olur. E-Ticaret yapan işletmeler, E-Fatura entegrasyonu yapan firmalar, kendi E-Ticaret sistemleri üzerinde yapılan alışverişleri otomatik ve sürekli olarak faturalandırabilir. Yapılan entegrasyon işlemi sonucunda E-Ticaret sistemi ile E-Fatura sistemi birbiri ile çift yönlü veri alışverişi sağlar. Bu nedenle tüm faturalar kolay ve eksiksiz bir şekilde hazırlanmış olur.

E-Fatura, müşterinize direkt olarak kendi kullandığı sistem üzerinden PDF olarak gönderilir. Müşterileriniz isterse kendisine iletilen e-arşiv faturanın A4 kâğıt üzerine çıktısını alarak muhasebe ile ilgili işlemleri için kullanabilmektedir. Sadece sisteme tanımlanmış kullanıcıların faydalanabileceği bu uygulamanın standartları Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenir. Ayrıca düzenlenen elektronik belgeler kâğıt fatura ile aynı hukuki nitelik ve özelliklere sahiptir.

 

İlginizi Çekebilir: E-Ticarette Belge ve Arşiv Zorunluluğu

E-Faturayla Zamandan Tasarruf Sağlayın

 

E-Fatura sistemi pratik olmasının yanı sıra zaman tasarrufu açısından da büyük öneme sahiptir. E-Fatura sistemi ile kâğıt faturadaki işlem süreleri, kargoya verme ve kargo takibi gibi pek çok aşama ortadan kalkar. Böylece E-Fatura sistemi zaman tasarrufuna olanak sağlar. Hazırlanması, İşlem sürecinden sonra ise kargo ile müşteriye ulaşması yaklaşık 1 haftayı bulan faturalandırma sistemi e-Fatura ile sadece birkaç dakika sürmektedir. E-Fatura sisteminin zaman tasarrufu dışında pek çok avantajı daha bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

 

  1. Çevreyi Korur

E-Fatura, kâğıttan tasarruf sağladığı için çevreci bir sistemdir. Bu anlamda, E-Faturanın uzun vadede tüm dünyanın faydasına olduğunu söylemek mümkündür.

 

  1. Teknoloji Dostudur

Nerede olsanız dahi hızlıca E-Fatura oluşturabilir ve tek tıkla müşterilerinize gönderebilirsiniz.

 

  1. Erişim Kolaylığı

E-Fatura, elektronik ortamda saklandığı için kaybolma riski yok denecek kadar azdır. Arşivleme ve erişim işlemlerini de kolaylaştırır.

 

  1. Müşteri Memnuniyeti

E-Fatura ile müşteriler ve satıcılar daha hızlı şekilde iletişim kurabilirsiniz.

 

  1. Mali İşleri Kolaylaştırır

Evrak alışverişi olmadan çalışmanı sağladığı avantajların yanı sıra E-Fatura uygulaması sayesinde muhasebecinizle daha hızlı iletişim kurabilirsiniz.

E-Fatura sunduğu birçok avantaj ile birçok firmanın sürekli olarak faydalandığı bir sistemdir. Özellikle, E-Ticaret sürecinde kargo ile fatura gönderiyor ve yaptığınız masrafları azaltmak istiyorsanız E-Fatura sizin için büyük öneme sahiptir. Daha kolay takip edebileceğiniz, hızlı ve düzenli bir faturalama sistemi kurmak için E-Fatura uygulamasına bir an önce geçmenizi tavsiye ederiz.

 

Bu yazımızda sizler için E-Fatura kullanırsam muhasebecimle nasıl çalışmalıyım, E- Fatura entegrasyonu ve E-Fatura’nın avantajları hakkında pek çok bilgi paylaştık. Amacımız; müşterilerimize son teknoloji ile bütünleşmiş çözümler sunmak ve işlerini daha da ileriye taşımalarını sağlamaktır. Turkcell E-Çözüm uygulamaları ile tanışmak ve daha detaylı bilgi almak için hemen Turkcellesirket.com adresinden ya da 0850 277 77 72 numaralı çağrı merkezinden ekibimize ulaşabilirsiniz.