Şahıs Şirketleri için E-Fatura Kullanım Rehberi

Günümüzde bireylerin ve ölçeği fark etmeksizin tüm şirketlerin yaşam döngüsü içine dahil olan her alan hızla dijitalleşmektedir. İş süreçleri başta olmak üzere hayatımızdaki diğer tüm alanlarda da bu dijitalleşmenin yansımalarını görmek mümkündür. Bu süreçlerde karşımıza çıkan önemli bir nokta da E-Fatura süreçleridir. E-Fatura uygulaması ile birlikte klasik faturalama yöntemlerinin aksine tüm faturalama işlemlerinin dijital ortamdan yürütülmesi birçok kolaylığı da beraberinde getirmiştir. E-Fatura kullanımı zorunlu olan pek çok mükellef vardır. Bunun yanı sıra E-Fatura mükellefi olmamasına rağmen sağladığı imkanlar ve kolaylıklardan yararlanmak isteyen birçok kişi de sisteme gönüllü olarak geçiş yapmaktadır.

Şahıs şirketi E-Fatura kullanım detaylarına yer verdiğimiz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

E-Fatura Mükellefleri Kimlerdir?

2020 hesap dönemleri için 5 Milyon TL ve 2021 hesap dönemi için 4 Milyon TL brüt satış geliri olan mükelleflerin E-Fatura uygulamasına zorunlu geçiş yapmaları gerekiyordu. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen yeni tebliğe göre 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 3 Milyon TL ve üzeri brüt satış geliri olan mükellefler, E-Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu kapsamına alındı.  Bununla birlikte; kendilerine ya da aracı hizmet sağlayıcılarına ait internet sitelerinde ve diğer elektronik ortamlarda mal ya da hizmet satışı gerçekleştirenler arasında 2022 ve takip eden hesap dönemleri için 500 Bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı olanların da E-fatura uygulamasına geçiş yapmaları gerekmektedir.

Bununla birlikte pek çok şirket E-Fatura mükellefi kapsamında olup olmadığı konusunda kafa karışıklığı yaşamaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinde kayıtlı olan E-Fatura kullanıcılarının sayısı gün geçtikçe artarken gelin şahıs şirketleri E-Fatura kullanım detaylarına daha yakından bakalım.

Şahıs Şirketleri E-Fatura Kullanabilir Mi?

Şahıs şirketleri E-Fatura kullanabilir mi, sorusunu cevaplamadan önce şahıs şirketlerinin kapsamına değinebiliriz. Şahıs şirketleri; ortaklarının sorumluluklarının sınırsız olduğu ve tüzel kişiliğe sahip şirketlerdir. Belirli sayıdaki kişilerin ortak ekonomik çıkarlar ile bir araya gelerek kurdukları ve aldıkları sorumlulukların kişisel olarak kabul edildiği ortaklıklara şahıs şirketi adı verilir.

Ticari bir değeri olan her türlü işlemin faturalanması zorunlu bir durumdur. Bu kapsamda karşımıza çıkan E-Fatura uygulaması faturaların dijital ortamlar aracılığıyla yürütülebilmesine ortam hazırlar. E-Fatura kullanmaya geçiş için gerçek ya da tüzel kişi olmak yeterlidir. Gerçek ve tüzel kişilerin içinde anonim ve limited şirketler ile şahıs şirketleri yer alır. Dolayısıyla bir şahıs şirketi E-Fatura kullanabilir. Ticari firma olarak anonim şirket, limited şirket, şahıs şirketi olan ve E-Fatura kullanmak isteyen herkes elektronik fatura uygulamasından ve sağladığı kolaylıklardan yararlanabilir. Şahıs ya da sermaye şirketi fark etmeksizin herhangi bir ciro ya da fatura kesim limiti olmadan kolaylıkla E-Fatura uygulamasına geçiş yapılabilir.

E-Fatura Sisteminin Şahıs Şirketlerine Sağladığı Faydalar

E-Fatura sistemi kullanıcılarına son derece büyük avantajlar sunar. Bu anlamda E-Fatura uygulamasına geçiş yapmak küçük, orta ve büyük tüm işletmeler için işlevseldir. Bir şahıs şirketi E-Fatura uygulamasına dahil olduğunda ilk olarak faturalama süreçleri için harcayacağı zaman ve maliyet en aza inmiş olur. Bu sayede şirket kaynaklarını daha gerekli alanlara yönelterek verimli bir kullanım sağlayacaktır. E-Fatura ile dijital ortama taşınan faturalama süreçleri, geleneksel ortamlarda yürütülen süreçlerin aksine daha sistemli bir şekilde ilerler. Şahıs şirketi E-Fatura kullanarak herhangi bir ek depolama alanına ihtiyaç duymadan faturalarını kolayca arşivleyebilir. Yer ve zamandan bağımsız olarak bir şahıs şirketi E-Fatura’larına dilediği an kolayca ulaşabilir. Tüm bunlarla birlikte son derece doğa dostu bir sistem olan E-Fatura uygulaması ile kağıt israfının da önüne geçilmiş olur. 

Turkcell E-Şirket ile E-Fatura Kesmeye Hemen Başlayın

Turkcell E-Şirket E-Fatura uygulaması ile şahıs şirketleri tüm faturalama süreçlerini kolayca dijitale taşıyabilir. Yer ve zamandan bağımsız olarak çalışmanın daha da önem kazandığı günümüzde Turkcell E-Fatura uygulamasının kullanımı kolay bulut altyapısı ile dildiğiniz an, yer ve zamandan bağımsız olarak faturalarınıza ulaşabilir ve sürecinizi aksatmadan yürütebilirsiniz. İş süreçlerinizi hızlandıracak ve verimliliğinizi artıracak Turkcell E-Fatura uygulamasının sağladığı imkanlardan yararlanmak ve daha fazlası için hemen Turkcellesirket.com adresini ziyaret edebilir ya da 0850 277 77 72 numaralı çağrı merkezimizden destek ekibimize ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.