Özel Entegratörler Ve GİB Portal Arasındaki Farklar. Hangisi Daha Avantajlı?

Dijital dönüşüm uygulamaları iş süreçleri üzerinde kolaylaştırıcı işlevleriyle kendini göstermeye devam etmektedir. Teknolojik gelişmelerin de etkisiyle her geçen gün gelişmeye devam eden dijital dönüşüm uygulamalarından biri de E-Fatura ve E-Arşiv Fatura uygulamalarıdır. İşletmelerin iş süreçleri için bu dijital dönüşüm uygulamalarını aktif olarak kullanabilecekleri pek çok farklı yöntem karşımıza çıkar. Özel entegratörler ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Portalı (GİB Portal) bu yöntemler arasında en çok karşılaştıklarımızdır. Özel entegratörler ve GİB Portal arasındaki farklara yer verdiğimiz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

GİB Portal Nedir?

GİB Portal, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sunulan E-Fatura kesmeyi sağlayan bir portaldır. GİB Portal’ı kullanmak için Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde belirtilen esaslara uygun olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvuru yapılması gerekir. GİB Portal, az sayıda fatura kesme işlemi olan ve işlem hacmi düşük kullanıcıların tercih ettikleri bir yöntemdir.

GİB Portal Kullanmanın avantajları nelerdir?

GİB Portal kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunar. GİB Portal kullanmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • E-İmza ya da Mali mühür almaya ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz.
  • Ücretsiz bir uygulamadır.
  • Faturalarınızı 6 ay arşivler.
  • 500 E-Arşiv düzenlemeye imkan tanır.

Özel Entegratör Kullanmanın Avantajları Nelerdir

İşletmelerin kullanabilecekleri bir diğer yöntem de özel entegratörlerdir. Aylık belirli bir fatura sayısı bulunmayan ya da bazı zamanlarda çok yüksek sayıda fatura kesen işletmeler için pratik ve hızlı bir yöntemdir. Özel entegratör kullanmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • E-İmza ya da mali mühür almaya ihtiyaç yoktur.
  • Gönderilen E-Arşiv faturalar 7 gün içerisinde iptal edilebilir.
  • Yer ve zamandan bağımsız olarak faturalara ulaşma ve işlemleri gerçekleştirme imkanı tanır.
  • Faturalar ek bir depolamaya ihtiyaç duymadan en az 10 yıl arşivlenebilir.
  • Sayı sınırı olmadan kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda E-Arşiv ve E-Fatura düzenleyebilmelerini sağlar.

Özel entegratörleri kullanmak isteyen işletmeler yazılım ve donanım için ek bir yatırım yapmaya ihtiyaçları yoktur. Kullanılan özel entegratörler sayesinde fatura verilerinin güvenliği en üst düzeyde tutularak işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik ek özellikler geliştirilebilir. Özel entegratörler ile işletmeler iş süreçlerini hızlı ve güvenli bir şekilde yürütebilir.

E-Dönüşüm süreçleri için hangisi tercih edilmeli: GİB Portal mı, Turkcell e-Şirket mi?

E-Dönüşüm süreçleri için hangi yöntemin tercih edilmesi gerektiğine yönelik kişilerin akıllarında soru işaretleri bulunur. GİB Portal ve özel entegratörler şeklinde karşımıza çıkan bu iki yol işletmelerin işlem hacmi ve ihtiyaçları başta olmak üzere pek çok faktöre göre seçilir.

GİB Portal; az sayıda fatura kesme işlemleri olan kullanıcılara yönelik bir yöntemdir. GİB Portal üzerindeki faturalar 6 aylık dönemlerde geriye doğru sistemden silinir. Bu nedenle kullanıcıların faturalarının yedeğini almaları gerekir. İşlem hacmi geniş olan işletmeler için bu sistemin yetersiz kalacağı durumlar olabilir.

Turkcell E-Şirket ile süreçlerini yürütmek her işletme için son derece işlevseldir. İşletmelerin ihtiyaçları kapsamında geliştirilen ek özellikler ile yer ve zamandan bağımsız olarak verilere ulaşabilme başta olmak üzere pek çok faktör Turkcell E-Şirket ürünlerine geçişin önünü açmaktadır.

 

Turkcell gelişmiş teknolojik alt yapısı ile geliştirdiği Turkcell E-Şirket ile E-Dönüşüm sürecinizde ihtiyaç duyduğunuz desteği vermeye devam ediyor. Turkcell E-Şirket ürünlerinin işlem hacminize uyumlu, kullanımı kolay bulut alt yapısı sayesinde dilediğiniz an yer ve zamandan bağımsız olarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi Turkcell’in sağladığı imkanlardan yararlanmak ve daha fazlası için hemen Turkcellesirket.com adresini ziyaret edebilir ya da 0850 277 77 72 numaralı çağrı merkezimizden destek ekibimize ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.