Nasıl E-Fatura Gönderebilirim?

E-Fatura, faturanın internet bağlantısı kullanılarak elektronik ortamda düzenlenmesini, izlenmesini ve gönderilmesini sağlayan bir sistemdir. Baskı araçları ve kâğıt kullanılmadan tamamen sunucu aracılığı ile firmadan firmaya iletilen e-Faturalar, Eylül 2013 yılından beri hayatımızda önemli bir yere sahiptir. İşletmeler için E-Fatura kullanımı zorunlu değildir ancak birçok firma yine de bu özelliği kullanmayı tercih etmektedir. Peki nasıl E-Fatura gönderebilirsiniz?

E-Fatura, müşterinize direkt olarak kendi kullandıkları sistem üzerinden PDF olarak gönderilir. Müşteriniz dilerse kendisine iletilen e-arşiv faturanın beyaz A4 kâğıt üzerine çıktısını alarak muhasebe ile ilgili işlemleri için kullanabilir. Yalnızca sisteme tanımlanmış kullanıcıların faydalanabileceği bu uygulamanın standartları Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenmektedir. Ayrıca düzenlenen elektronik belgeler kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Bunun yanı sıra E-Fatura’nın pek çok avantajı bulunmaktadır. Bu yazımızda, konu ile ilgili bilmeniz gereken tüm detayları sizler ile paylaşacağız.

E-Fatura'yı Maliye İle Nasıl Entegre Edebilirim?     

 

Maliye ile entegrasyon işlemi, E-Ticaret yapanlar için kolay bir şekilde E-Fatura kesebilmelerine avantaj sağlar. E-Fatura entegrasyonu ile firmalar, kendi E-Ticaret sistemleri üzerinde yapılan alışverişleri kolay, otomatik ve anlık bir şekilde faturalandırabilir. Yapılan entegrasyon işlemi sonucunda ise E-Ticaret sistemi ile E-Fatura sistemi birbirleriyle çift yönlü veri alışverişi sağlar. Böylece tüm faturalar kolay ve eksiksiz bir şekilde hazırlanabilir. Bu durum, satışların muhasebeleştirilmesi noktasında da zamandan tasarruf etmenize olanak sağlar.

 

E-Ticaret ile E-Fatura entegrasyonu yapmanın en kolay yolu, kullanılan e-Ticaret sisteminin hali hazırda tam entegreli bir e-Fatura sistemine sahip olmasıdır. Kısacası hiçbir ek işleme gerek kalmadan E-Ticaret sistemi üzerinde yapılan her işlem E-Fatura işlemlerinde de kullanılabilir.

E-Fatura'yı Muhasebe Sistemine Nasıl Aktarabilirim?      

 

E-Fatura ile işlemlerini tamamlayan firmalar, geleneksel faturalandırma sisteminin yorucu ve uzun süreçleri ile ilgilenmek zorunda kalmaz. İş yükünün azalması ile muhasebe işlemleriniz ise faturalandırma döneminde hızlanmış olur. Hazırladığınız E-Faturalar muhasebe sistemiyle bağlantılıdır. Fatura kesme, kargo işlemleri, arşivleme, veri girişi gibi işlemler oldukça kolaydır. Ayrıca muhasebenin yoğunluğu da azalır ve daha verimli bir çalışma alanı oluşur.

 

Bunların yanı sıra sistem üzerinde arşivlenen faturalarınıza yıllardır biriktirdiğiniz dosyalar ve içindeki evrak kalabalığı ile uğraşmadan sadece tek tıkla ulaşmanız mümkündür. Pek çok dosya içinden evrak bulmak ile uğraşmanıza gerek kalmadan E-Fatura ile birkaç saniyede faturanıza kolayca erişebilirsiniz. E-Fatura, yalnızca E-Fatura kullanan firmalara kesilebilir. Siz E-Fatura kullanıcısı olmanıza rağmen müşteriniz değilse siz e-Arşiv faturadan yararlanabilirsiniz. E-Arşiv, E-Fatura sistemi kullanıcılarının kullanabildiği bir sistem olarak karşımıza çıkar. E-Fatura kullanıcısı olmayan firmalar ve kurumlar, kâğıt fatura ya da e-arşiv fatura düzenlenmesinden faydalanabilir.

Hem Normal Fatura Hem de E-fatura Düzenlemek Mümkün mü?

 

E-Fatura kullanmaya başladıktan sonra kâğıt fatura düzenlemeniz mümkün değildir. E-Fatura sistemine kayıtlı olan firmalara e-Fatura, e-Fatura sistemine kayıtlı olmayan firmalara ise kâğıt fatura düzenlenmesi gerekir.

E-Fatura sistemine yeni kayıt yaptıran firmaların, "Kayıtlı Kullanıcılar Listesinde" ilan edilmelerini takiben 7 gün içinde e-Fatura düzenlemeleri ve almaları zorun değildir. Bunun yanı sıra diğer kayıtlı kullanıcıların yeni kaydolan kullanıcılara bu süreçte E-Fatura iletmeleri de zorunlu tutulmaz.

Bu yazımızda sizler için E-Fatura’nın maliye ve muhasebe entegrasyonu ile sağladığı diğer pek çok avantajı ele aldık. Amacımız; müşterilerimize son teknoloji ile bütünleşmiş çözümler sunmak ve işlerini daha da ileriye taşımalarını sağlamaktır. Turkcell E-Çözüm uygulamaları ile tanışmak ve daha detaylı bilgi almak için hemen Turkcellesirket.com adresinden ya da 0850 277 77 72 numaralı çağrı merkezinden ekibimize ulaşabilirsiniz.