E-Muhasebe Uygulamaları

Muhasebe, şirketlerin her türlü finansal yönetimini düzenlemelerine yardımcı olacak verilerin ele alınıp yönetilmesi sürecidir. Hesap ve hareket yönetimi, stok bilgisi, çek, senet, banka ve fatura işlemleri gibi finansal süreçlerin kayıtları ve takiplerinden oluşur. Günümüzde dijital dönüşümün yansımalarını diğer pek çok alanda olduğu gibi muhasebe alanında da görmek mümkündür. Dijital dünyanın bir getirisi olarak karşımıza çıkan E-Muhasebe uygulamaları işletmelere birçok açıdan kolaylık sağlar. E-Muhasebe uygulamalarını kullanarak şirketinizin finansal işlerini düzenlerken aynı zamanda da zamanınızı ve gelirinizi en etkili şekilde kullanıp tasarruf ederek şirketinizin gelişmesini destekleyebilirsiniz. E-Dönüşüm sistemleri ile tam zamanlı çalışan E-Muhasebe uygulamaları ile şirketinize ait, gelir ve giderleri, satış ve raporlama gibi tüm muhasebe işlemlerinizi online olarak dilediğiniz an, dilediğiniz yerde yapabilir hale gelebilirsiniz. E-Fatura, E-Arşiv Fatura ve E-İrsaliye gibi E-Muhasebe uygulamalarının Bulut tabanlı alt yapısı sayesinde verileriniz güvenle korunur. Böylece istediğiniz an verilerinize kolayca ulaşabilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Muhasebe Nedir?

Bilgi teknolojilerindeki hızlı gelişim her alanda olduğu gibi muhasebe alanını da son derece etkilemiş ve muhasebe, klasik defter tutmak ve beyanname vermekten farklı bir boyuta geçmiştir. Muhasebe alanında dijital uygulamaların kullanılmaya başlanması ile birlikte başlayan dönüşümler, mali süreçlerin çoğunun elektronik ortama taşınmasına yol açmıştır. Yaşanan bu gelişmelere ve değişikliklere adapte olabilmek için işletmelerin kendi yapılarında köklü değişiklere gitmeleri de kaçınılmaz hale gelmiştir. Dosyalar dolusu evraklar ve arşiv odaları E-Dönüşüm uygulamaları ile artık kullanılmaz hale gelerek tüm süreç dijital ortama taşınmıştır. Günümüzde bu dijital dönüşümün bir getirisi olarak E-Fatura, E-Arşiv Fatura, E-İrsaliye ve E-Defter gibi E-Muhasebe uygulamaları zaman ve maliyet bakımından tasarruf edilmesine imkan sunarak işletmelerin mali süreçleri için hızlı, kolay ve etkili sonuç almalarına yardımcı olmuştur.

E-Muhasebe; işletmelerin ticari yaşam döngüsünde ihtiyaç duyacakları alış- satış, stok, raporlama ve fatura girişi gibi tüm muhasebe süreçlerini diğer E-Dönüşüm uygulamaları ile entegre olarak gerçekleştirebilecekleri dijital muhasebe işlemlerini içerir. Kağıt ortamında yürütülen muhasebe süreçleri ile aynı hukuki geçerliliğe sahip olan E-Muhasebe uygulamalarının işletmeler açısından birçok olumlu getirisi vardır.

E-Muhasebe Uygulamalarının İşletmeniz İçin Kazançları

Günümüzde hızla gerçekleşen yenilik ve gelişmeler işletmeler için son derece önemlidir. İşletmelerin yeni ekonomik koşullara göre iş alanlarını geliştirebilmek, süreçlerini en iyi şekilde yönetebilmek, iş verimlerini ve üretkenliklerini arttırabilmek için yenilikleri takip edip hızlı bir şekilde bu yeniliklere uyum sağlamaları gerekir. Bu yeniliklere uyum sağlayan işletmeler, iş yaşamındaki rekabette de bir adım önde olacaklardır. İnternet ortamının gelişmesiyle birlikte işletmelerin işlemlerini ortak bir alanda gerçekleştirebilmesi, önemli finansal süreçlerinin kontrolünü E-Dönüşüm sürecine dahil etmesi  de zorunlu hale geldi.

E-Dönüşüm, işletmelerin ihtiyaç duydukları iş süreçlerinin ve verilerinin dijital ortamda işlenmesi sürecini kapsıyor. Bu noktada E-Muhasebe uygulamaları da hızla gelişen dijital dönüşümün bir getirisi olarak karşımıza çıkıyor. E-Fatura, E-Arşiv Fatura, E-İrsaliye gibi  E-Muhasebe uygulamaları, zaman ve maliyet başta olmak üzere çeşitli alanlarda tasarruf edilmesini sağlayarak, şirket kaynaklarının daha verimli alanlara yöneltilmesini ve böylece işletmelerin gelişimlerinin önündeki engellerin kaldırılmasına da yardımcı oluyor.

 E-Muhasebe uygulamaları işletmelere birçok konuda kazançlar sunar. Peki, E-Muhasebe uygulamalarının işletmelere sağladığı kazançlar neler? Öncelikle kağıda basılacak fatura ve belge gibi işlemler E-Muhasebe uygulamaları ile tamamen dijital ortama taşınır ve böylece kağıt israfının önüne geçilmiş olur. Bu açıdan E-Muhasebe uygulamaları son derece doğa dostu uygulamalardır. Elektronik olarak hazırlanan belgelerin alıcıya ulaştırılması hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Bu durum işlemler için harcanacak sürenin azalmasına ve daha hızlı sonuç alınmasına yardımcı olurken belgelerin kargolanma maliyetlerini de ortadan kaldırmış olur. Tüm belgelerin dijital ortamda arşivlenerek kaydının tutulması işletmeler için oldukça önemlidir. Herhangi bir ihtiyaç halinde tüm belgelere kolayca ulaşılabilir. Birden fazla kullanıcı girişi imkanı sunması açısından da iş verimliliğini ve işlem hacmini arttırır. E-Muhasebe uygulamalarının sağladığı avantajlardan biri de dijital ortama taşınan belgeler ile gerçekleştirilecek işlemler sırasında yapılacak hata oranını en aza indirmeleridir. Böylece vaktinizi ve verimliliğinizi en etkili şekilde kullanabilirsiniz.

Saydığımız birçok olumlu özellik ve daha fazlası için E-Muhasebe uygulamaları günümüzde işletmeler için son derece önemli ve gerekli bir kavramdır. Bu uygulamalar sayesinde işletmeler işlemlerini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirirken daha kaliteli ve etkili hizmet sunmuş olurlar. Aynı zamanda dijital ortamda yürütülen bu işlemler ile de hata oranı en aza indirilmiş olur. Dijital dönüşümle birlikte işletmelerin verimlilikleri artar, zaman tasarrufu sağlanır, gereksiz iş yükü azalıp depolama, arşivleme ve raporlama maliyetleri de ortadan kaldırılmış olur. Tüm bunlar bir işletmenin gelişmesi ve iş yaşamındaki rekabet ortamına uyum sağlaması için son derece önemlidir.

E-Muhasebe Uygulamaları İle Neler Yapabilirsiniz?

E-Muhasebe uygulamaları ile iş performansınızı ve verimliliğinizi arttırmanızı sağlayacak tüm muhasebe işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bulut alt yapısı sayesinde dijital ortamda arşivlenen mali verilerinize yer ve zamandan bağımsız olarak her an ulaşabilir, düzenleyebilir ve raporlaştırabilirsiniz. Aynı zamanda E-Muhasebe uygulamalarını kullanarak işletmenize ait stok- depo bilgilerinize kolayca erişebilir ve takibini sağlayabilirsiniz. Bu işlem sayesinde hızlı ve etkin kararlar verip işletmenizin gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. İşletmelerinizi ayakta tutmak ve gelecekleri için gelir-gider takibi son derece önemlidir. Gelir-giderlerinizi ve faturalarınızı da yine E-Muhasebe uygulamaları ile takip edip nakit akışınızı yönetmeniz mümkündür.

Bilgi teknolojilerinden yararlanmalar arttırılarak iş yaşamlarında etkin bir şekilde kullanılması işletmelerin kalite ve etkililiklerini arttıracaktır. Elektronik ortamda oluşturulmuş güncel uygulamalar da muhasebeye yeni bir yön vermiştir.  Güçlü bir teknik alt yapı ile oluşturulmuş E-Muhasebe uygulamalarının kullanılması da süreç için oldukça önemlidir. E-Muhasebe uygulamaları kullanarak hızlı bilgi akışı sağlanarak, finansal süreçlerde güvenli iletişim ortamı oluşturulmuş olacaktır.

Turkcell E-Muhasebe uygulamalarının ara yüzlerini kullanıcı deneyimini düşünerek işlemlerinizi hızlı ve kolayca gerçekleştirebileceğiniz şekilde tasarlamıştır. Devlet kurumlarınca resmi hale getirilmiş Turkcell E-Muhasebe uygulamaları sayesinde tüm muhasebe süreçlerinizi değişen ve gelişen sisteme hızla adapte olarak gerçekleştirebilirsiniz. İşletmenizin finansal işlerinin düzenlenmesi sürecinde yer alan mali müşavirler için Turkcell e-Şirket içinde yer alan ürünle tam entegrasyon sağlanmıştır. Böylece işletmenize ait muhasebe işlemleriniz için mali müşavirleriniz bu sistemi kullanarak veri girişi, düzenlemesi gibi işlemleri entegrasyonu sağlanmış bu uygulamayı kullanarak yapabilir.

Turkcell güvencesi ile muhasebe işlemlerinizi en hızlı ve etkili şekilde gerçekleştirmek ve işletmenizin verimliliğini en üst seviyeye taşımak için şimdi gelişmiş entegrasyon yapısı ile Turkcell E-Muhasebe uygulamalarını hemen kullanmaya başlayın. Tüm bu imkanlardan yararlanmak için Turkcellesirket.com adresinde ya da 0850 277 77 72 numaralı çağrı merkezinden bize ulaşarak E-Muhasebe uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi alabilir, E-Muhasebe uygulamalarına geçiş yapabilirsiniz.