E-Dönüşüm'de Bulut Teknolojisinin Önemi

Günümüzde teknolojik gelişmelerin hayatımızda yer edinmesiyle birlikte birçok yeni kavramla karşılaşmaya başladık. Bu kavramlardan biri de E-Dönüşüm kavramıdır. E-Dönüşüm, bu yeni gelişmelerin bir sonucu olarak elektronik dünyanın bir parçası olmayı sağlar.

E-Dönüşüm ile hayatımızdaki hemen hemen tüm süreçler dijital ortama taşınmaya ve buradan yürütülmeye başlanmıştır.  Bilginin ve hızın önemli olduğu bu çağda E- Dönüşüm hizmetleri sağladığı kolaylıklar ve getirdiği avantajlar ile son derece büyük önem kazanmıştır. İşletmelerin iş süreçleri üzerinde kolaylaştırıcı etkisi bulunan E-Dönüşüm, bireysel kullanıcılar için de hayat kolaylaştırıcı etkiye sahiptir. Bu noktadan bakıldığında bulut bilişim kavramının önemi de daha net anlaşılacaktır. Çünkü E-Dönüşüm süreçlerinde bulut bilişim altyapısı büyük bir paya sahiptir.

E-Dönüşüm’de bulut bilişim teknolojisinin önemine yer verdiğimiz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Bulut Bilişim Nedir?

Bulut bilişim; sunucu, depolama, veri tabanı, ağ, yazılım vb. gibi bilgi işlem hizmetlerinin internet üzerinden yürütülmesini kapsar. Hizmet Olarak Altyapı, Hizmet Olarak Platform ve Hizmet Olarak Yazılım olmak üzere 3 ana bulut bilişim hizmeti vardır. Her bulut bilişim türü, ihtiyaçlarınıza uygun hizmet alanını seçebilmeniz için farklı düzeyde kontrol, esneklik ve yönetim sağlar. Teknolojik aletler ile yer ve zamandan bağımsız olarak her türlü bilgi ve kişisel veriye erişmeyi mümkün kılar. Oturum açma kimlik bilgileri aracılığıyla, isteğe bağlı bilgi işlem hizmetleri, kullanıcıların fiziksel sabit disklerinde veri depolamak zorunda kalmadan verilerine herhangi bir cihazdan erişmelerine olanak tanır. Bulut bilişim hizmetleri aynı zamanda, yalnızca belirli bir zaman aralığında kullanılan kaynaklar için ödeme yapılan isteğe bağlı bir hizmettir. Bu da işletme maliyetlerinin düşmesine ve altyapının daha verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Arşivlenen verilerin internet ortamında saklanması, depolanması ve transfer işlemlerine verilen genel bir isim olan bulut bilişim, bu altyapıya sahip sistemlere daha fazla depolama alanı hızlı veri transferi ve maliyet tasarrufu sağlar. Mevcut bir internet bağlantısı olduğu sürece, kullanıcılar çevrimiçi hizmetlere bulut üzerinden hızlı ve kolayca erişebilir. Küçük, orta ve büyük ölçekteki tüm şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu iş gücünden ve zamandan tasarruf etmeyi sağlayarak verilerin güvende olmasını kolaylaştırır. Verilere istenilen her yerden ulaşabilmeyi sağlayan bulut bilişim altyapısına sahip uygulamalar ile günümüzde birçok firma işlemlerini güvenle gerçekleştirmektedir.

Bulut Bilişimin Avantaj ve Önemi

Bulut bilişim kavramının getirileri iş süreçlerimiz başta olmak üzere hayatımız üzerinde kolaylaştırıcı etkileri ile kendini göstermeye devam etmektedir. İşletmelerin devamlılığı ve başarısı için bulut bilişim ve getirdiği avantajlar ise son derece önemli bir konuma sahiptir.

Bulut bilişimin işletmelere sağladığı avantajları şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Bulut bilişim yazılım, donanım ve kurum içi veri merkezleri oluşturma gibi çeşitli yatırım maliyetlerini ortadan kaldırarak geniş çaplı bir tasarrufa imkan sağlar.
  • İş süreçlerinin yer ve zamandan bağımsız olarak yürütülebildiği günümüzde bulut bilişim teknolojileri ihtiyaç duyulan verilere istenilen her an ulaşabilmeyi kolaylaştırır.
  • Bulut bilişim ile gün geçtikçe hızla artan verilerin takibi, depolanması ve diğer kullanıcıların yetkilendirilmesi gibi alt yapı sorunları ortadan kalkar ve tüm bu süreçler tek bir çatı altından yürütülebilir.
  • Bilgi işlem kaynaklarına tek tuşla saniyeler içinde kolayca erişim sağlanabilir, bu sayede iş süreçleri hız kazanacak ve verimlilik de en yüksek noktaya ulaşacaktır.
  • Donanım ve yazılım gibi bilgi teknolojisi yönetim görevlerinden oluşan pek çok iş yükü bulut bilişim sayesinde ortadan kalkar, iş süreçleri daha kaliteli ve verimli bir şekilde yürütülür.
  • Bulut bilişim ile verileri yedekleme ve geri yükleme daha kolaydır. Bu durum şirket içi süreçlerde zaman tasarrufunu da kolaylaştırır.
  • Bulut bilişim sayesinde günümüzün yenilikçi teknolojileri başta olmak üzere yeni uygulama ve yazılımlara kolayca adapte olunabilir. Bulut altyapısı ile yazılım entegrasyonu otomatik olarak gerçekleşir. Bu nedenle, uygulamaları ihtiyaca göre özelleştirmek ve entegre etmek için ek bir çaba harcamaya gerek yoktur.
  • Bulut bilişim hizmet sağlayıcıları, yazılım ve donanım güvenlik önlemlerini 7/24 sürdürdükleri için ana bilgisayardan çok daha güvenlidir.
  • İstenilen şekle bağlı olarak sınıflandırma yapılabildiğinden, kişiler ihtiyaç duydukları depolama alanına diledikleri zaman sahip olabilirler.
  • Yüksek bütçeli güvenlik ve depolama yazılımlarına büyük rakamlar harcamak yerine bulut bilişim hizmetlerini kullandığınız sürece ödeme yapabilirsiniz.

Uzaktan çalışma yönteminin çok arttığı bu dönemde şirketler kesintiyi ya da hizmet aksamasını istemezler. Bununla birlikte kendi altyapılarını tam yedekli olarak tasarlamaları ve uygulamalarını sorunsuz çalıştıracak şekilde yönetmeleri de her zaman mümkün değildir. Bulut bilişim ile mekandan bağımsız, kesintisiz, esnek çalışma ve dijital dönüşüm yolculuklarını daha kolay bir hale getirebilir.

E-Dönüşüm'de Bulut Tabanlı Çözümler

İş yaşamının hızla artan rekabet ortamında bir adım önde ve daha güçlü olan işletmeler Ar-Ge ve bilişime en çok yatırım yapanlar ve bu anlamda ilerleyenler olarak karşımıza çıkar.  Son yıllarda daha da büyük önem kazanan dijital dönüşüm kavramına hızla adapte olan kuruluşlar iş süreçlerinin tümünü bulut tabanlı olarak yürüterek verilerini koruyup verimliliklerini de en üst noktaya taşırlar. Dijital dönüşümün hızla her sektöre ve her alana yayıldığı bir dünyada, dijitalleşmemek de artık bir seçenek değildir. Bu açıdan bulut altyapısının avantajları göz önünde bulundurulduğunda, bulut bilişim bir işletme için gelecekteki karlılığın, uzun ömürlülüğün, sürdürülebilirliğin ve başarının anahtarıdır.

Çok sayıda sektörde veri toplama talebi de dijitalleşmeye paralel olarak artış göstermektedir. Kullanılan cihazların ve harici depolama alanlarının yetersiz kalmasıyla birlikte veri saklama ihtiyacını önemli bir hizmete dönüşerek bulut tabanlı saklama alanları geliştirilmiştir.

E-Fatura, E-Defter, E-İrsaliye ve daha pek çok E-Dönüşüm uygulamasının bulut tabanlı alt yapıları bulunması iş süreçlerini önemli oranda geliştirecek ve ilerlemesini sağlayacaktır. İşletmeler bulut bilişim teknolojilerinin sağladığı imkanlar ile diledikleri an, yer ve zamandan bağımsız olarak verilerine ulaşabilir, işlemlerini gerçekleştirebilir ve ek depolama alanlarına ihtiyaç duymadan kolayca arşivleyebilirler. Son yılların en çok yatırım alan sistemlerinden biri de bulut teknoloji şirketleri ve yatırımcıları olmuştur. Bulut bilişim sistemlerini tercih eden kurum ve kişiler de daha az maliyet ile daha çok veriyi depolama ve kolayca paylaşma imkanına kavuşurlar.

Bulut altyapısını şirket içinde yönetmek, öngörülemeyen maliyetler ya da var olan sistemin adaptasyonu gibi çeşitli zorluklara neden olabilir. Her şirketin farklı ihtiyaçları vardır ve farklı zorluklarla karşı karşıya kalabilirler, buna bağlı olarak her şirketin dönüşümü için kendi ihtiyacına uygun dönüşüm seçeneğini değerlendirmelidir. Turkcell, E-Dönüşüm sürecinde kullanıcılarının bulut bilişimin getirdiği avantajlardan yararlanmalarına yardımcı olur. E-Dönüşüm uygulamaları ve bulut bilişim altyapısı ile tüm süreçler verimli ve güvenli bir şekilde yürütülebilir. Böylece teknolojinin getirileri daha az maliyet ve daha gelişmiş bir şekilde rahatlıkla kullanılabilir hale gelir.

Şimdi, bulut bilişim ile tanışmanın tam zamanı! Turkcell’in sağladığı bu imkanlardan yararlanmak ve daha fazlası için hemen Turkcellesirket.com adresinden veya 0850 277 77 72 numaralı çağrı merkezinden bize ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.