Muhasebe Programı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta

Muhasebe, işletmelerin iş süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için son derece önemli bir paya sahiptir. Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte ortaya çıkan birçok muhasebe programı işletmelerin, iş süreçlerini hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmelerini sağlarken birimler arası veri takibini de kolaylaştırır. Sağladığı kolaylıklar ve imkanlar doğrultusunda farklı ölçeklerdeki işletmeler kendilerine uygun olan muhasebe programı tercihlerini yapar.

Geçmişte işletmelere ait muhasebe işlemleri geleneksel ortamlardan yürütülürdü. Bununla birlikte günümüzde işletmelerin iş hacimlerinin hızla artmasıyla sağlıklı veri girişi ve takibinin yapılabilmesi için bilgisayar tabanlı yeni uygulamalara geçiş zorunlu hale gelmiştir. Teknolojideki gelişmeler çeşitli bilgisayar programı ortaya koymuştur. Birçok işletme muhasebe süreçlerinin hatasız ve iş süreçleri ile uyumlu bir şekilde takibini yapabilmek için muhasebe programı ile çalışmaktadır.

İşte işletmenizi bir adım öne çıkaracak muhasebe programını seçerken dikkat etmeniz gereken 5 nokta!

İş Süreçleri İle Uyumlu Olmalı

Bazı muhasebe programları işletmelerin yalnızca fatura kesme ve tahsilat işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olur. Fakat kullanılacak muhasebe programı firmanın iş süreçleri içerisinde karşılaşabileceği tüm problemlere çözüm bulmalıdır. Muhasebe programı üzerinden gerçekleştirilen tüm işlemler programa kaydedilmelidir. Eğer muhasebe programı bu gibi noktalarda yetersiz kalıyorsa işlemler için farklı ek platformlara ihtiyaç duyulur. Bu nedenle iş süreçlerinin aksamaması ve sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için muhasebe programının tüm iş süreçlerinin tamamına çözüm bulması son derece önemli bir noktadır.

 

Kullanıcı Odaklı Olmalı

Her firmanın kendine ait bir işleyişi ve yapısı vardır. Muhasebe programı kullanılırken alınacak verimin yüksek olması ve iş akışının sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için kullanıcı odaklı olarak gelen taleplerinin iletilmesi oldukça önemlidir. Bu taleplerin hızlı bir şekilde sisteme entegre olarak işleyişin düzenini bozmadan tüm noktalardan güncellenebilmesi gerekir.

Hızlı ve Kolay Ulaşılabilir Olmalı

Günümüzde birçok işlem ofis ortamı dışında çeşitli cihazlardan yürütülebilmektedir. İşletmelerin gün sonu işlem bilgileri, stok durumları cari bakiye ve ekstre raporları yalnızca bilgisayarlar üzerinden değil akıllı telefonlardan dahi kolayca gerçekleştirilebilir. Muhasebe programının yer ve zamandan bağımsız olarak tüm cihazlardan ulaşılabiliyor olması müşteri taleplerine hızlı bir şekilde yanıt vermeyi de kolaylaştırır. Müşteri memnuniyetini sağlamak ve işlerinizi ofis dışından da yürütebilmek için muhasebe programı her cihazdan ulaşılabilir olmalı ve uygulama sırasında herhangi bir problem yaşatmamalıdır.  Bulut tabanlı bir yapıya sahip muhasebe programı ile verilere her yerden erişme, işleme ve raporlama imkanı sunar. Böylece iş verimliliği de en üst noktaya taşınmış olur.

 

Diğer Uygulamalarla Entegrasyona Uyumlu Olmalı

Muhasebe programı üzerinden işletmelerin iş süreçlerinde ihtiyaç duyacakları tüm işlemler tek bir platform üzerinden yürütülebilir. Muhasebe programı diğer E-Dönüşüm uygulamaları ile tam entegre çalışarak iş süreçlerini hızlandırıcı bir etkiye sahip olacaktır. Bunun yanı sıra vergi beyannamesi gibi işlemler de işletmeler için özelleşmiş modüller sayesinde muhasebe programı üzerinden kolayca yürütülebilir. Bu durum işletmelere esneklik, bütünlük, uyum ve hız kazandıracağı için muhasebe programının diğer uygulamalar ile entegrasyonu oldukça önemlidir. Aynı zamanda muhasebe programının ara yüzünün anlaşılır ve kolay kullanıma sahip olması da iş yükünü azaltarak verimliliği en üst noktaya taşıyacaktır. Bu durum iş süreçleri için son derece kolaylaştırıcı bir etki yaratacaktır.

Mevzuata Uygun Olarak Kendini Güncellemeli

İşletmenin sorunsuz bir şekilde devamlılığının sağlanması ve vergisel olarak sorun yaşamamak için muhasebe kayıtlarının özenli bir şekilde tutulması gerekir. Kullanılacak muhasebe programının mevzuatsal yenilikleri takip edebiliyor ve bu konuda kendini güncelleyerek kullanıcılarına sunuyor olması da önemlidir. Firmanın muhasebe süreçlerinin yürütülmesinde ilgili birimlerinin işlerini kolaylaştırmak için muhasebe programının esnek bir yapıda olması son derece etkili bir özelliktir. Bununla birlikte gelişmiş raporlama özelliğinin bulunması da firmaların muhasebe kayıtlarına ait güncel finansal durumuna ve hedeflerine ait karşılaştırmalarını yapabilmelerine ve doğru finansal verilere dayanarak karar vermelerine destek olacaktır.

 

Şimdi işletmenizin dijital dönüşümünü başlatarak verimliliğinizi artırmanın tam zamanı! Muhasebe işlemlerinizi işletmeniz için en uygun şekilde yürütebilmek için Turkcellesirket.com adresinden ya da 0850 277 77 72 numaralı çağrı merkezinden bize ulaşarak detaylı bilgi alabilir ve muhasebe programlarına kolayca geçiş yapabilirsiniz.